Damjan Tomažin

Damjan je vodenje pihalnega orkestra prevzel avgusta 2021.

Glasbeno udejstvovanje

Svojo glasbeno pot je začel v osnovni šoli. Harmoniko se je učil pri prof. Majdi Golob in bil aktiven v harmonikarskem orkestru, s katerim so gostovali in osvajali nagrade na tekmovanjih po Sloveniji in tujini. Kasneje se je pričel učiti pozavno pri prof. Antonu Savniku. Svojo glasbeno pot je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli pri prof. Dragiši Miškoviću kot inštrumentalist – pozavnist, kjer je igral tudi v šolskem Big Bandu in simfoničnem orkestru. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani je pri prof. Borisu Šinigoju pridobil poklic profesor pozavne in akademski glasbenik pozavnist, isto leto pa je končal tudi srednjo stopnjo na evfoniju pri mag. Igorju Krivokapiču.

Zaposlil se je v Orkestru Slovenske vojske, kjer je bil 20 let zaposlen kot evfonist (baritonist) in pozavnist. Sedaj je redno zaposlen v Glasbenih šolah Domžale (kjer vodi tudi Mladinski pihalni orkester) in Škofja Loka.

Leta 1989 se je pridružil Simfoničnemu orkestru Domžale – Kamnik. Stopil je tudi v godbene vrste domžalske godbe in od takrat je neločljivo povezan z godbeništvom. Od 1994 do 2006 je vodil Pihalni orkester Alples Železniki, od leta 2006 do 2021 pa Godbo Domžale. Uspešno je zaključil tudi šolo za dirigente pihalnih orkestrov pri prof. Janu Coberju (Nizozemska) ter opravil tečaj predvodništva v organizaciji ZSG. Pod njegovim vodstvom so pihalni orkestri osvojili veliko priznanj. Z njimi je tudi posnel 6 CD-jev.

S KD Miran Jarc – Škocjan je nastopil in igral v igrah ‘Dogodivščine dobrega vojaka Švejka’ (2012) in ‘Butalci’ (2013), s KD Mlin Radomlje pa je oddirigiral 22 ponovitev muzikala ‘Annie’ (2016/17).

O Damjanu

Damjan je v letih 1988 do 1992 obiskoval Srednjo elektrotehniško šolo, smer elektrotehnik – elektronik, v letih 1992 do 1996 pa je študiral matematiko na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo.

V prostem času zelo rad vrtnari, kolesari in hodi v hribe. Od leta 2013 je član Planinskega društva Domžale. V živo rad prisluhne kakšnemu koncertu in si ogleda kakšno predstavo. Tudi film v kinu je zanj še vedno posebno doživetje.